Encik Suami Mat Salih Celup 2017


Encik Suami Mat Salih Celup 2017 - Drama full episode tonton online movie sinopsis download.

MOVIE / DRAMA : ENCIK SUAMI MAT SALIH CELUP 2017
TARIKH TAYANGAN : 25 Jun 2017
HARI & MASA : Jumaat-Ahad JAM 06.56 petang
SIARAN TV : Slot Dahlia TV3
PENULIS NOVEL : Yumi Hyra
PENGARAH : Hashim Rejab - Wan Mahani Wan Hassan (SKRIP)
TERBITAN : Zamriez Golden Pictures Sdn Bhd
PARA PELAKON : Daler Yusuf, Nelydia Senrose, Fikhree Bakar, Nadiyah Shahab, Ozlynn, Afzan A.Rahman, Oktovia Manrose, Tania Hudson, Zila Bakarin, Zalfa Zin, Amar Asyraf, Azzahra Ahmad, Syafieqa, Adam Shah, Boy Iman, Azhar Amir, Zila Bakarin, Fetty Dzul, Nor Albaniah.

encik suami mat salih celup 2017

SINOPSIS DRAMA ENCIK SUAMI MAT SALIH CELUP


Sinopsis drama encik suami mat salih celup - Mengisahkan Kisah diantara Iman Amani dan Ian Hadif bermula apabila pertunangan diantara Iman dan tunangnya Naim diputuskan walahal pernikahan mereka hanya beberapa minggu sahaja. Menurut Naim , Iman tidak cukup memahami dirinya seperti Dora lakukan untuknya. Naim mengambil keputusan untuk kembali bersama Dora.

Iman yang pasrah dengan ketentuan ilahi akhirnya menerima cadangkan mamanya untuk menerima anak rakan mamanya supaya keluarganya tidak menanggung perasaan malu yang menggunung akibat dari pertunangannya yang putus.

Pertemuan pertama agak janggal pada Iman . Apabila seorang pemuda memperkenalkan diri beliau iaitu anak kepada rakan mama Iman langsung meninggalkan pemuda tersebut di dalam butik mamanya akibat terlalu terkejut. Setelah menerangkan kejadian yang menimpa keluarga Iman dan dirinya sendiri, Ian akhirnya bersetuju untuk menggantikan pengantin lelaki sebagaimana cadangan uminya.

Setelah ijab kabul diantara Ian dan Iman termeterai, Umi mentua Iman meminta Iman 'memelayukan' Ian yang selama ini membesar di luar negara.

Fasa pertama perkahwinan Iman cuba menerima kehadiran Ian . Cuba mengenali Ian banyak perkara yang lucu diantara mereka. Kehadiran Iman juga memulihkan perhubungan antara Umi dan Ian sendiri.

Ian sebenarnya berdendam dengan Umi kerana terpaksa membesar di luar negara bersama nenek di luar negara yang begitu asing buat Ian ketika itu. Ketika itu Umi tidak mempunyai pilihan demi menjaga hubungannya dengan ibu mertuanya. Walau berat hati umi meninggalkan Ian tetapi umi terpaksa atas desakan neneknya.

Rumah tangga yang mula berseri mula dilanda ombak apabila bekas tunang (Naim), Iman muncul semula dan mahukan Iman kembali. Walaupun ditepis dan ditolak akhirnya mengundang perselisihan faham. Perkara yang ungkit oleh Ian adalah perempuan yang tidak sedar diri kerana Ian telah menyelamatkan keluarga Iman dari malu. Iman terasa terhina bila Ian mengungkit kisah lama.

Dalam hubungan yang tidak berapa baik , kemunculan seorang model cantik jelita yang mengaku dirinya tunang kepada Ian makin mengeruhkan keadaan. Iman sepakin pasrah bila Ian bersetuju untuk berkahwin dengan Keisha Adriana. Hubungan diantara Ian dan Iman semakin jauh dan asing bila mereka membuat hal sendiri.

Dek kerana keputusan yang tidak difikir panjang Iman makan hati dengan tindakannya. Sedar akan keadaan itu, Ian pula menjalankan idea gilanya dengan bantuan orang-orang yang rapat dengan Iman . Iman semakin tertekan bila Ian datang bersama Keisha Adriana untuk membuat persediaan perkahwinan mereka.

Segalanya terbongkar bila Iman meluahkan perasaan pada Nuha sahabatnya. Nuha memainkan peranan untuk mencungkil perasaan Iman pada Ian. Ian yakin Iman mencintai dirinya kerana ego yang menggunung telah menghalang segalanya. Akhirnya Iman akur rasa cintanya pada Ian dan berjaya merapatkan kembali hubungan mereka berdua.

Apakah liku_liku kehidupan yang akan mereka alami sepanjang perkahwinan mereka ?

bagaimanakah pengakhiran kisah mereka ?

Segalanya hanya di - ENCIK SUAMI MAT SALIH CELUP 2017

PELAKON ENCIK SUAMI MAT SALIH CELUP

  • Daler Yusuf sebagai Ian Hadif
  • Nelydia Senrose sebagai Iman Amani
  • Fikhree Bakar sebagai Naim Hadri
  • Nadiyah Shahab sebagai Keisha Adriana
  • Azzahra Ahmad sebagai Nisa
  • Afzan A.Rahman sebagai Adam
  • Oktovia Manrose sebagai Maya
  • Ozlynn sebagai Dora
  • Syafieqa sebagai Auni

NOVEL ENCIK SUAMI MAT SALIH CELUP 2017

- NOVEL ENCIK SUAMI MAT SALIH CELUP 2017


TEASER / OST ENCIK SUAMI MAT SALIH CELUP 2017

YOUTUBE - TEASER / OST ENCIK SUAMI MAT SALIH CELUP 2017


ENCIK SUAMI MAT SALIH CELUP 2017 - TONTON ONLINE FULL EPISODE

- ENCIK SUAMI MAT SALIH CELUP 2017 - TONTON ONLINE FULL EPISODE
-

SEARCH TERM :
- drama encik suami mat salih celup
- encik suami mat salih celup sinopsis
- tonton encik suami mat salih celup online
- encik suami mat salih celup episode 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
- full encik suami mat salih celup episode
- novel encik suami mat salih celup
- pelakon drama encik suami mat salih celup
- ost encik suami mat salih celup lirikMost View Article This Month !