Upin & Ipin Jeng Jeng Jeng 2016


Upin & Ipin Jeng Jeng Jeng 2016 - Drama full episode tonton online movie sinopsis download.

MOVIE : UPIN & IPIN JENG JENG JENG 2016
TARIKH TAYANGAN : 24 November 2016
GENRE : Animasi / Pengembaraan
PENGARAH : Erma Fatima & Ainon Ariff
PELAKON : Asyiela Putri, Puteri Balqis, Remy Ishak, Sara Ali, Gambit Saifullah, Remy Ishak

Upin & Ipin Jeng Jeng Jeng 2016

SINOPSIS DRAMA UPIN & IPIN JENG JENG JENG


Sinopsis drama upin & ipin jeng jeng jeng - Mengisahkan kehidupan seorang anak yatim bernama Balqis. Dia sangat meminati watak animasi kembar popular Upin & Ipin. Suatu hari, seorang lelaki bernama Zaman telah datang ke rumah anak yatim tempat tinggal Balqis. Melalui perbualan Zaman dengan Noreen, Balqis terdengar bahawa Rumah Anak Yatim tersebut hendak diambil alih kembali oleh Zaman yang merupakan anak kepada pemilik tanah tersebut.

Balqis mula berbincang dengan rakan-rakannya untuk menyelamatkan Rumah Anak Yatim tersebut. Balqis kemudian meluahkan masalah itu kepada Upin dan Ipin, tanpa menyedari dua watak itu mendengar luahannya dan muncul di hadapannya.

Bagaimanapun, hanya Aqish saja nampak Upin dan Ipin. Pada masa yang sama, Awie penyanyi rock terkenal suatu ketika dahulu turut mengalami masalah kewangan.

Dia tidak lagi popular dan sedang mencari peluang untuk menghasilkan album terbarunya bagi mendapatkan pendapatan. Awie dengan pembantunya Bo terserempak dengan Balqis yang sedang kecewa setelah bergaduh dengan Noreen. Atas pujukan dari Upin & Ipin, Balqis bersetuju untuk pulang ke rumah namun dia masih tidak berbaik dengan Noreen.

Upin & Ipin mendapat idea untuk menyelamatkan rumah anak yatim dengan memujuk Awie untuk melakukan konsert amal. Awie bersetuju untuk membuat konsert amal, Balqis kerana terlalu teruja telah membuat pengumuman bahawa Upin & Ipin akan turut bersama dalam konsert tersebut.

Ini mendatangkan panik kepada Awie dan Bo yang tahu bahawa Upin & Ipin hanyalah watak animasi yang tidak wujud. Namun, pada konsert tersebut, Upin dan Ipin muncul dan membuat persembahan hebat hingga menyebabkan semua penonton teruja dan yakin dengan kewujudan Upin & Ipin.

Balqis bukan sahaja berjaya menyelamatkan rumah anak yatim tempat tinggalnya malah mendapat keluarga baru apabila Noreen berkahwin dengan Zaman. Awie telah menandatangi kontrak dengan syarikat ternama dan namanya juga semakin meningkat naik seperti zaman kegemilangannya. Upin & Ipin terpaksa pergi bagi menggembirakan kanak-kanak lain, dengan berat hati Balqis melepaskan Upin & Ipin pergi.


Apakah tujuan kehadiran Upin & Ipin ?

Bagaimanakah kesudahan liku-liku kehidupan yang akan ditempuhi Balqis dan Awie?

Segalanya hanya di - UPIN & IPIN JENG JENG JENG [2016]

PELAKON UPIN & IPIN JENG JENG JENG

  • ASYIELA PUTRI pelakon Suara Upin & Ipin
  • PUTERI BALQISH sebagai Aqish
  • AWIE sebagai AWIE
  • SARA ALI sebagai NOREEN
  • REMY ISHAK sebagai BO

NOVEL UPIN & IPIN JENG JENG JENG 2016

- Unavailable . . .

UPIN & IPIN JENG JENG JENG 2016 - TONTON ONLINE FULL EPISODE

- UPIN & IPIN JENG JENG JENG 2016 - TONTON ONLINE FULL EPISODE
-

SEARCH TERM :
- drama upin & ipin jeng jeng jeng
- upin & ipin jeng jeng jeng sinopsis
- tonton upin & ipin jeng jeng jeng online
- upin & ipin jeng jeng jeng episode 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
- full upin & ipin jeng jeng jeng episode
- novel upin & ipin jeng jeng jeng
- pelakon drama upin & ipin jeng jeng jeng
- ost upin & ipin jeng jeng jeng lirikMost View Article This Month !