Dekatkan Jarak Kita 2017Dekatkan Jarak Kita 2017 - Drama full episode tonton online movie sinopsis download.

MOVIE : DEKATKAN JARAK KITA 2017
TARIKH TAYANGAN : 21 November 2017
HARI & MASA : Isnin-Rabu, 10.00 malam
SIARAN TV : Slot Samarinda TV3
PENULIS NOVEL : Syu Ariani
PENGARAH : Azman Yahya (Jinggo)
TERBITAN : JS Pictures Sdn Bhd
PARA PELAKON : Ayda Jebat, Syafiq Kyle, Azhan Rani, Catriona Ross, Wan Sharmila, Nadia Brian, Raja Hakim, Riena Diana, Emma Akma, Rashid Jaafar, Aishah Atan , Ziyan Ibrahim

Dekatkan Jarak Kita 2017

SINOPSIS DRAMA DEKATKAN JARAK KITA


Sinopsis drama dekatkan jarak kita - Mengisahkan sepasang kembar tidak seiras, Tashriq dan Sofea yang tinggal bersama ibu mereka, Umi Khadijah setelah kematian ayah mereka akibat serangan sakit jantung. Tuan Kamil, sahabat lama keluarga itu muncul dalam kehidupan mereka dengan niat untuk membantu Umi Khadijah dalam menjalani kehidupannya.

Tidak lama setelah kemunculannya itu, Umi Khadijah dan Tuan Kamil berkahwin. Walau bagaimanapun, Umi Khadijah tidak mengetahui bahawa Tuan Kamil mempunyai agendanya yang tersendiri iaitu untuk merampas harta Umi Khadijah kerana Tuan Kamil sebenarnya telah muflis.

Demi mengukuhkan asas agendanya, Tuan Kamil menghasut Tashriq untuk menyebelahinya dan membenci kembarnya Sofiya kerana sebahagian daripada perancangannya adalah untuk menyingkirkan Sofiya. Suatu hari, Tuan Kamil membawa keluarganya berkhemah di sebuah tempat peranginan yang baru dibuka.

Namun ketika mereka berkhemah itu, Sofiya didapati hilang dan ini merisaukan Umi Khadijah kerana Sofiya sedang menghidap penyakit leukimia. Masa berlalu, sehingga Umi Khadijah terpaksa akur bahawa anak perempuannya telah hilang dan menganggapnya telah meninggal dunia.

Setelah beberapa hari berlalu semenjak kehilangan Sofea, sepasang suami isteri, En. Kifli dan Pn. Zainab telah menemui Sofea dalam keadaan tidak sedarkan diri berhampiran kawasan perkhemahannya. Mereka telah mengambilnya sebagai anak angkat kerana Sofea enggan pulang ke keluarga kandungnya.

Tambahan pula, En. Kifli dan Pn. Zainab mampu mengawal leukimia Sofea dengan perubatan kampung dan anak mereka Allysa tidak lagi keseorangan. Sofea dan Allysa semakin akrab, namun menjadi renggang pada tahun akhir universiti mereka kerana kedua-dua Sofea dan Allysa memendam perasaan yang sama terhadap rakan sekelas Sofea, Arif.

Nasib tidak menyebelahi Sofea kerana Arif memilih Allysa dan bakal mendirikan rumah tangga. Kerana terlalu kecawa, Sofea memilih untuk hidup bersendirian dan mengabaikan kesihatannya. Ekoran daripada tindakan Sofea itu, penyakit leukimianya merebak dengan cepat dan mengganggu sistem-sistem yang lain dalam badannya dan akhirnya Sofea meninggal dunia.

Sofea juga telah meninggalkan Alyssa sebuah kotak berisi rambut, kuku dan ujian DNA miliknya dan mengamanahkan Alyssa untuk mencari keluarga kandungnya dan menyamar sebagai Sofiya untuk memperbetulkan keadaan keluarga kandungnya di Kuala Lumpur. Allysa yang berasa bersalah bersetuju dengan cadangan itu, rahsia tersebut hanya di ketahui oleh En. Kifli, Pn. Zainab dan Allysa.

Berjayakah Allysa menegakkan keadilan dalam keluarga Umi Khadijah ?

Mampukah rahsia Allysa bertahan daripada pengetahuan Tashriq dan Tuan Kamil ?

Segalanya hanya di - DEKATKAN JARAK KITA TV3 2017

PELAKON DEKATKAN JARAK KITA

  • Ayda Jebat sebagai Alyssa sebagai Sofea
  • Syafiq Kyle sebagai Tashriq
  • Azhan Rani sebagai Kamil
  • Catriona Ross sebagai Umi Khadijah
  • Wan Sharmila sebagai Riana
  • Nadia Brian sebagai Bella
  • Raja Hakim sebagai Arif
  • Riena Diana sebagai Sofea
  • Aishah Atan sebagai Zakiah
  • Ziyan Ibrahim sebagai Maksom

NOVEL DEKATKAN JARAK KITA 2017

- NOVEL DEKATKAN JARAK KITA 2017


TEASER / OST DEKATKAN JARAK KITA 2017

YOUTUBE - TEASER / OST DEKATKAN JARAK KITA TV3 2017


DEKATKAN JARAK KITA 2017 - TONTON ONLINE FULL EPISODE

- DEKATKAN JARAK KITA 2017 - TONTON ONLINE FULL EPISODE
-

SEARCH TERM :
- drama dekatkan jarak kita
- dekatkan jarak kita sinopsis
- tonton dekatkan jarak kita online
- dekatkan jarak kita episode 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
- full dekatkan jarak kita episode
- novel dekatkan jarak kita
- pelakon drama dekatkan jarak kita
- ost dekatkan jarak kita lirik


Most View Article This Month !