keluarga pontimau

keluarga pontimau - Drama full episode tonton online sinopsis download.

DRAMA : KELUARGA PONTIMAU
Episod : 13 episod
Siaran : Slot Aksi TV3
Pelakon : Keith Foo, Marsha Milan Londoh, Amelia Henderson, Sean Lje, Yasmin Hani, Isma Daniel, Julia Ziegler, Kismah Johar, Jaslin Puasa, Akhmal Rizal, Jasmine Suraya, Nurul Fatihah Ali, Lee Yvonne, Angelin Tan, Esma Daniel, Dazrin Kamaruddin.

keluarga pontimau

SINOPSIS DRAMA KELUARGA PONTIMAU


Sinopsis drama keluarga pontimau - Keluarga Pontimau adalah sebuah keluarga hasil perkahwinan campur Pontianak dan Harimau Jadian. Keluarga ini baru berpindah ke kawasan kejiranan baharu di Saujana Bookit. Eddy (Keith Foo), ketua keluarga merupakan harimau jadian yang memiliki kekuatan luar biasa, berusia 150 tahun dan memakan daging mentah. Memiliki paras rupa yang agak kacak, penuh dengan keyakinan diri tetapi agak malas dan perbuatannya tidak menunjukkan kebijaksanaannya.

Berlainan pula dengan isterinya, Elvira (Marsha Milan) seorang Pontianak dengan gaya elegan dan sedikit kreatif. Walau sedikit gila-gila, Elvira memiliki kekuatan yang yang lebih daripada Eddie. Elvira cuba untuk memahami dan mempelajari mengenai kehidupan manusia seperti memasak, menguruskan rumah tangga, menghias rumah dan bermacam lagi tetapi sering sahaja usahanya itu menimbulkan masalah apabila dilakukan secara berlebihan.

Mereka memiliki dua orang anak kembar iaitu Joe dan Sabrina. Joe (Sean Lee) mewarisi DNA kedua ibu-bapanya. Dia yang paling kuat, bijak dan matang diantara mereka. Joe sering memastikan keluarganya tidak menimbulkan kekecohan dan hidup seperti manusia biasa. Tidak seperti ahli keluarganya yang lain, dia hanya makan sayur dan tidak berminat dengan daging ataupun darah.

Lain pula perwatakkan anak perempuan mereka iaitu Sabrina (Amelia Henderson). Sabrina berumur 20 tahun dan meningkat umur seperti hayat orang biasa, tidak seperti ibunya. Mewarisi kecantikan Elvira. Dia seorang yang diva, manja dan sering memeningkan kembarnya, Joe. Kalau dia mahukan sesuatu dia pasti akan mendapatkan tanpa peduli akan apa yang akan terjadi.

Kelemahannya ialah dia akan bertukar menyerupai seekor harimau yang comel apabila malam menjelma. Dan anak bongsu mereka Baby George yang lahir setelah mereka berpindah, juga memiliki kuasa mengalihkan barang melalui minda dan juga keupayaan berkomunikasi melalui minda. Kerana keanehan keluarga mereka juga membuatkan jiran mereka iaitu Jabar (Isma Danial) dan Julia (Yasmin Hani) ingin menyiasat mengenai Keluarga Pontimau ini.

sinopsis penuh drama keluarga pontimau boleh baca dekat sini - SINOPSIS DRAMA KELUARGA PONTIMAU

PELAKON KELUARGA PONTIMAU

  • Keith Foo sebagai Eddy (Harimau Jadian)
  • Marsha Milan sebagai Elvira (Pontianak)
  • Sean Lee sebagai Joe
  • Amelia Henderson sebagai Sabrina
  • Esma Daniel sebagai Jabar
  • Yasmin Hani sebagai Julia
  • Lee Yvonne sebagai Hilda
  • Dazrin Kamaruddin sebagai Rayyan

NOVEL KELUARGA PONTIMAU


Harap maaf, maklumat dan informasi Untuk membeli/ membaca novel keluarga pontimau tidak dapat disediakan (tiada dalam senarai simpanan maklumat)

KELUARGA PONTIMAU - TONTON ONLINE FULL EPISODE


Tonton online full episode drama keluarga pontimau di sini - KELUARGA PONTIMAU - TONTON ONLINE FULL EPISODE


SEARCH TERM :
- drama keluarga pontimau
- keluarga pontimau sinopsis
- tonton keluarga pontimau online
- keluarga pontimau episode 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
- full keluarga pontimau episode
- novel keluarga pontimau
- pelakon drama keluarga pontimauMost View Article This Month !